Mudras + Tibet

Guzang mijn verhaal

Van oorsprong uit Tibet

Ik ben  een Tibetaanse geboren in Kathmandu. Ik ben opgevoed in de traditionele Tibetaanse traditie en de leer van Boeddha. Hier werd de basis gelegd van mijn geloof, mijn levensfilosofie en mijn visies. Mijn ouders zijn al vrij snel na de bezetting door China van Tibet naar Nepal gevlucht. Ik had het geluk dat zij mij naar een kostschool in India stuurden.

Uit balans

In het begin van de jaren tachtig leerde ik mijn Nederlandse echtgenoot kennen. Samen leefden we een aantal jaren in Bangladesh en Zimbabwe. Totdat we in 2001 naar Nederland kwamen. In elk land ontdekte ik weer een nieuwe kant van mezelf. Ook in Nederland waren de samenleving met een totaal andere cultuur, zeden en gebruiken een uitdaging voor me. Het was voor mij moelijker dan de landen waar we eerder woonden. Ik voelde me vaak eenzaam en ik ging steeds verder achteruit: Ik kreeg last van hoge bloeddruk, stress en chronische vermoeidheid. Uiteindelijk was mijn hele systeem uit balans.

Op zoek naar oplossingen

In 2013 zei mijn gevoel me dat ik iets drastisch moest doen – ik ging op zoek naar een holistische benadering om mezelf te genezen. Als eerste veranderde ik mijn dieet en ik ging wandelen. Ik durfde  eerlijk te gaan kijken naar mijzelf:  de manier waarop ik op situaties reageerde die bijdroegen aan mijn stress en emotionele onbalans. Ik ging op zoek naar vele genezingsmethoden. Ik haalde er altijd iets uit wat me naar een volgend niveau bracht en ik me een stuk beter voelde.

In contact met Mudras

Toen ik me uiteindelijk overgaf, kwam ik in contact met Mudras. Ik was niet op zoek gegaan naar Mudras. Het kwam naar mij toe. Ik probeerde het en voelde onmiddellijk het verschil in mijn energielichaam. Ik ben nu een gecertificeerde mudra-leraar en -therapeut.

Dankzij de Mudra oefeningen, werd ik kalmer en meer ontspannen. Het gejaagde gevoel dat ik had, al had ik niets dringends te doen, is verdwenen. Mijn vermoeidheid, hoewel verbeterd door de eerdere helende methoden, werd veel minder na de Mudra oefeningen.

Mijn leven terug dankzij Mudras

Ik heb geen chronische vermoeidheid meer. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe ik me voel. Ik heb mijn leven terug en kan genieten van alle dingen die ik doe. Nooit meer uitgeput in bed liggen, ook al had ik niets gedaan. Ik weet dat ook de Mudras hebben bijgedragen aan de verbetering van mijn bloeddruk. In Januari 2018 meldde mijn arts dat ik geen medicijnen tegen hoge bloeddruk meer nodig heb.

Nu is het tijd voor mij om mijn Mudra-methode met u te delen, zodat u ook van Mudras kunt profiteren.